Eşti aici

LA MULŢI ANI! Vă urează premianții Galei „Zece jurnalişti ai anului”, ediția 2014

02 Ianuarie 2015
1160 de afişări

Gala premiilor „Zece jurnalişti ai anului” este organizată începând cu anul 1995, în cadrul Clubului de presă din Chişinău, fiind cel mai popular eveniment mass-media din R. Moldova. Întrucât ediția curentă a Galei a fost una specială, într-un an jubiliar pentru CJI, i-am rugat pe câștigători să răspundă la câteva întrebări pentru Media-Azi:
Cum a fost anul 2014 pentru Dvs., ca jurnalist?
Ce înseamnă acest premiu pentru Dvs.?
Cui ați dori să adresați o urare specială, cu ocazia Anului Nou, 2015?

 

 

Ion PREAŞCĂ, redactor-şef al portalului Mold-Street
Premiu pentru cel mai bun jurnalist de presă on-line
 

  • A fost un an bun, dar extrem de zbuciumat. A fost şi un an de tranziţie. După aproape patru ani de muncă în echipa ziarului „Adevărul”, am plecat de acolo împreună cu alţi colegi. Am lansat împreună cu doi colegi portalul Mold-Street, specializat în ştiri şi analize economice, care spre surprinderea noastră a avut priză la cititori. E adevărat că mai puţin în rândul celor care oferă publicitate, fără de care este dificil să existe presa independentă. Tot în acest an împreună cu un grup de ziarişti am pus bazele RISE Moldova, care este o comunitate de jurnalişti de investigaţie, programatori şi activişti din Republica Moldova şi din România.
  •  A fost o surpriză pentru mine, mai ales că premiul l-am luat la categoria presa on-line. Surpiza a fost dublă pentru că portalul Mold-Street a primit şi premiul pentru debutul anului. Percep acest măr ca un premiu nu doar pentru mine, ci şi pentru întreaga echipă. 
  • Urarea este pentru familia mea, fără de care nu aş fi reuşit toate acestea şi fără susţinerea căreia multe din proiecte ar fi rămas la stadiul de intenţie. La mulţi ani!