Eşti aici

Ziarul Nezavisimaia Moldova a revenit pe piață

13 Septembrie 2013
1195 de afişări

Săptămânalul republican socio-politic Nezavisimaia Moldova (n.r. Moldova Independentă), care şi-a încetat activitatea în iunie, a reapărut vineri într-un tiraj de 17.000 bucăţi, notează Infotag.md.

Fostul redactor-șef al ziarului, Iurie Tișcenco, a fost schimbat după stoparea activității publicației cu fostul membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) Corneliu Mihalache. Acesta a declarat că ziarul va aparea, pe viitor, şi în versiunea online.

„Deocamdată, vom apărea vinerea cu 16 pagini. Din lipsă de finanţe, noi am renunţat la editarea programelor televizate. Sarcina principală, la moment, este să rezolvăm problema recuperării cheltuielilor pentru editarea ziarului şi să ne achităm cu partenerii tipografici, care ne-au venit în întâmpinare, în pofida datoriilor faţă de ei cu câteva mii de lei”, a mai adăugat noul redactor.

Acesta şi-a exprimat deschis simpatia faţă de Partidul Comunist cu mai multe ocazii. Unimedia.md scria, la sfârșitul lunii august, că Mihalache susține că ziarul va purta „un caracter de opoziție expresiv în raport cu autoritățile în exercițiu”.

Fostul redactor-șef, Iurie Tișcenco, a declarat că principalul motiv pentru care ziarul s-ar ar fi închis au fost problemele financiare serioase, dar și presiuni asupra sponsorilor venite din partea autorităților.

sursa foto: www.flickr.com/creativecommons