Eşti aici

CCA va monitoriza posturile radio în privința calității limbii vorbite

18 Septembrie 2013
1275 de afişări

Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) va urmări 15 posturi de radio autohtone pentru a monitoriza calitatea limbii vorbite, s-a decis în ședința de săptămâna trecută a instituției. Aceasta ar fi a treia sesiune de monitorizare de acest gen organizată de CCA. Monitorizarea calităţii limbii române vorbite va avea loc în baza acordului cu Academia de Ştiinţe.

Anterior, au fost monitorizate doar buletinele de ştiri televizate, însă anul acesta se propune și monitorizarea posturilor de radio. Criteriul de selecţie a posturilor radio a fost acoperirea naţională şi regională. Autoarea inițiativei, Mariana Hadârcă, a susținut că acest proiect vine să ajute jurnaliştii în munca lor. „Considerăm că monitorizarea are un efect practic benefic, cel puţin la nivelul jurnaliştilor, celor care sunt interesaţi să se dezvolte şi să obţină anumite performanţe profesioniste”, a spus aceasta.

Resursele financiare pentru campania de monitorizare a radiodifuzorilor vor fi alocate din Fondul de Susţinere a Radiodifuzorului. Perioada de monitorizare va dura din luna septembrie până în octombrie.

sursa foto: www.flickr.com/creativecommons