Eşti aici

Pro TV Chișinău şi-a cerut “scuze publice” de la profesoara din Ungheni

26 Ianuarie 2015
4111 afişări
După o săptămână de la difuzarea reportajului despre profesoara de la Ungheni, vineri, 23 ianuarie, PRO TV Chișinău a publicat pe pagina electronică a instituției scuze publice.

“În ultima săptămână a fost discutat aprins modul în care PRO TV Chișinău a realizat știrile despre cazul profesoarei din Ungheni, victimă a unei răzbunări. În această perioadă ni s-a reproșat imixtiunea în viața privată a tinerei, că aceste știri au fost făcute cu abateri grave de la normele morale. PRO TV Chișinău regretă aceste erori și cere scuze de la profesoara din Ungheni și de la toți cei care au fost ofensați de difuzarea acestor materiale”, se spune în mesajul Pro TV Chișinău.

Reacţia postului este comentată în mod diferit pe reţelele de socializare, unde valul de critici a mai scăzut în ultimele zile. Experţii mass media o consideră însă  “tardivă şi incompletă”. Petru Macovei, Secretarul Consiliului de Presă, director executiv al Asociației Presei Independente (API) susţine în interviul ”Daunele pe care și le-a adus Pro TV nu vor putea fi acoperite cu milioane de vizualizări”, publicat sâmbătă, 24 ianuarie, de portalul  Media Azi, că scuzele publice ar fi trebuit să fie prezentate în buletinul de ştiri al postului, nu doar pe site.

Solicitat de Media Azi, Radu Marian, specialist în comunicare la Centrul Analitic Independent Expert-Grup, organizația care a venit cu iniţiativa de a boicota instituția media PRO TV Chișinău ”pentru sfidarea codului deontologic”, ne-a comunicat că cele circa 30 de organizații semnatare “urmează să evalueze dacă scuzele aduse sunt suficiente pentru a relua colaborarea cu acest post”.

Mai multe organizații și instituții care activează în domeniul mass media, precum Consiliul Coordonator al Audiovizualului, Consiliul de Presă, Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociația Presei Independente, Asociația Presei Electronice, Centrul Acces-Info, Asociația Telejurnaliștilor Independenți, Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova s-au autosesizat și au solicitat postului PRO TV Chișinău să prezinte scuze publice pentru imixtiunea în viaţa privată a profesoarei de la Ungheni.