Eşti aici

Publika TV are un nou director general

30 Septembrie 2013
2515 afişări

Noul director al postului de televiziune Publika este, începând de luni, Iulian Bercu, care îl înlocuiește pe Dumitru Țîra, informează portalul Deschide.md.

Iulian Bercu, în vârstă de 38 de ani, este fondatorul agenţiei de PR „Profile” şi co-fondator al săptămânalului de afaceri Business Expert, care în 2009 a fuzionat cu magazinul economic Eco și a contribuit la formarea unui grup de presă economică în cadrul trustului Jurnal Trust Media. De asemenea, Bercu a fost reporter la PRO TV Chișinău și Basa Press.

Publika TV s-a lansat în Moldova pe 7 aprilie 2010, la exact un an de la protestele din Chișinău, şi este singurul post de ştiri din Republica Moldova. Dumitru Ţîra a deţinut funcţia de manager de la înfiinţarea companiei Ştiri Media Grup, care include Publika TV, Publika FM şi Publika.md. În 20 mai 2011, pachetul majoritar de acțiuni al Publika TV a fost vândut de către reprezentanții Bluelink Comunicazione lui Dumitru Ţîra.

Potrivit articolelor de presă din Moldova, Publika TV ar fi fost cumpărată de deputatul PD Vladimir Plahotniuc în 2011 de la Elan Schwartzenberg, patronul Realitatea Media din România. Dumitru Țîra a dezmințit, la momentul respectiv, astfel de afirmații și le-a catalogat drept o încercare de dezinformare și prejudiciere a credibilității televiziunii.

sursa foto: www.flux.md