Eşti aici

Relația dintre mass-media și cultură, discutată la Civic Fest 2013

29 Octombrie 2013
1457 de afişări

Directoarea Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI), Nadine Gogu, a spus, marți, la festivalul internațional Civic Fest 2013, că jurnaliştii ar trebui să reflecte mai mult teme legate de cultură în materialele lor. Aceasta a vorbit despre relația dintre mass-media și cultură în cadrul primei zile a festivalului.

Nadine Gogu a precizat că politicul predomină în subiectele reflectate de jurnalişti în comparaţie cu celelelte domenii. ”Ar trebui să vedem cum am putea să stimulăm jurnaliştii să scrie mai mult despre cultură. Dacă vom lua un ziar şi-l vom răsfoi, vom găsi puţine materiale pe acest domeniu. Pe timpuri erau, în anumite redacţii, reporteri care reflectau domeniul cultural. Acum sunt mai puţini. De ce? Se concentrează mai mult pe politic”, a explicat directoarea CJI. Aceasta a propus ca societatea civilă să creeze parteneriate pentru a stimula jurnaliştii să reflecte domeniul cultural.

La discuții au participat și ministrul Culturii, Monica Babuc, dar și Ion Stefăniţă, director general al Agenţiei de inspectare şi restaurare a monumentelor (AIRM) din cadrul Ministerului Culturii. Evenimentul Civic Fest 2013 ”Moldova pentru cetăţeni” are loc în perioada 29-31 octombrie și este la prima ediţie, fiind organizat de Fundaţia Est-Europeană cu sprijinul Guvernului Suediei, Ministerului Afacerilor Externe al Danemarcei şi al Fundaţiei ERSTE din Austria.

Civic Fest prezintă cele mai reuşite proiecte ale societăţii civile din Uniunea Europeană, dar şi din Republica Moldova, care au câștigat recunoaștere pe plan internațional și pot servi drept modele de bune practici în diferite domenii.