Eşti aici

Jurnalistul și activistul Oleg Brega, agresat de un taximetrist

15 Noiembrie 2013
3039 de afişări

Un taximetrist cu mașina parcată neregulamentar în apropierea bulevardului Ștefan cel Mare din Capitală l-a agresat, joi, pe jurnalistul și activistul Oleg Brega de la organizația Hyde Park și i-a distrus bicicleta, potrivit unui clip publicat de Curaj TV. Brega încercase să filmeze mașina în care se afla acesta, indicând faptul că nu avea nicio firmă înscrisă pe autoturism și nici aparat de taxat.

Bărbatul a ieșit însă din mașină și a început să-l îmbrâncească pe jurnalist, care i-a cerut să-i prezinte autorizația de prestare a serviciilor de taximetrie. ”Vrei documente? Vino să ți le arăt”, l-a îndemnat taximetristul pe Brega, după care l-a lovit și îmbrâncit. Acesta l-a apucat și de gât pe Brega, încercând să-i strice camera.

Pe parcursul incidentului, activistul a strigat de mai multe ori ”Poliția!”, însă nimeni nu a intervenit. Taximetristul i-a luat apoi bicicleta jurnalistului și a aruncat-o la doi-trei metri: ”Ia-ți de aici hârbul și dispari”, a spus acesta.

Ulterior, într-un al doilea clip al Curaj TV, Brega a abordat doi polițiști pe stradă și i-a rugat să documenteze cazul, însă aceștia nu au intervenit. El a spus că îl va da în judecată pe taximetrist.

sursa foto: www.curaj.tv