Eşti aici

Pe piața mediatică au mai apărut două posturi TV retransmise prin cablu

24 Aprilie 2015
1052 de afişări
Consiliul Coordonator al Audiovizualului a eliberat în cadrul ședinței din 23 aprilie două licenţe de emisie pentru posturile de televiziune „Impuls TV” (Șoldănești)  şi „ITV” (mun.Chișinău), care vor fi retransmise prin reţelele de cablu.

Postul „Impuls TV”, lansat pe piața media de mai bine 15 ani, a renunțat la licența prin eter, pe care a deținut-o anterior în favoarea licenței prin cablu din considerentul că întreținerea emițătorului este prea costisitoare pentru acest radiodifuzor. “Dreptul de a difuza prin cablu ne va oferi posibilitatea să ne păstrăm consumatorii pe care îi avem, dar și să ne extindem numărul internauților care ne accesează pe pagina de Internet și prin intermediul rețelelor de socializare. Altfel spus, licența obținută ne va ajuta să existăm în condițiile de trecere de la de la televiziunea analogică actuală terestră la formatul nou digital, care este în proces de pregătire”, a menționat pentru Media Azi directorul „Impuls TV”, Victor Sofronii.  

Acesta ne-a mai informat că pe viitor echipa „Impuls TV” se orientează spre domeniul informativ, ceea ce înseamnă că nu va mai fi un post TV generalist. “Ne-am convins că știrile sunt cele mai căutate de publicul nostru”, a precizat Victor Sofronii. „Impuls TV” este unul din cele 14 posturi TV regionale (inclusiv din Râbnița și Bender) care sunt parte a Programului Canal Regional.

O altă licență prin cablu a fost oferită noului post „ITV”. Conform conceptului prezentat, acesta urmează să fie unul generalist și va pune la dispoziţia telespectatorilor emisiuni ştiinţifico-populare, muzicale, sportive, filme artistice şi seriale etc.

Potrivit Registrului distribuitorilor de servicii cu emisia prin cablu al CCA, la 10 martie 2015, în R. Moldova erau înregistrați 80 de distribuitori.