Eşti aici

„Teleradio Gagauzia” nu a solicitat prelungirea licenței de emisie. Fosta președintă crede că noua conducere a companiei ar avea intenția să se separe de CCA

06 Mai 2015
1358 de afişări
Deși licența de emisie a Companiei publice „GRT” expiră pe 7 mai 2015, până în prezent, la Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) nu a parvenit nicio solicitare de prelungire a acesteia din partea instituției. În consecință, frecvențele ce vor deveni disponibile ar putea să fie scoase la concurs.

Stepan Piron, desemnat recent prin decizia Consiliului de Observatori (CO) al Companiei „GRT” în funcția de președinte, a menționat pentru Media Azi că solicitarea de prelungire a licenței nu a fost prezentată la CCA din cauză că predecesoarea sa, Ana Harlamenco, nu a pregătit și nu a expediat la timp setul de documente corespunzător. “Suntem într-o situație extrem de complicată. Fosta președintă a companiei nu a prezentat, la prima etapă, documentele necesare pentru a fi examinate de membrii Consiliului de Observatori. Respectiv, acestea nu au fost transmise mai departe spre examinare altor instituții ale statului”. Piron  a mai informat că în perioada de când se află în noua funcție  nu a putut întreprinde nimic în această privință întrucât o parte din actele de autentificare a Companiei au rămas la fosta președintă.

La rândul său,  Ana Harlamenco neagă faptul că ar deține documente și acte ale Companiei . ”Înainte de a fi demisă, am pregătit toată documentația pentru prelungirea licenței și urma să o depun la CCA. Nu am putut face acest lucru, deoarece am fost demisă. În opinia mea, faptul că în acest post a fost numit Stepan Piron are o singură explicație: noua conducere urmărește separarea de organul național de reglementare a audiovizualului și obținerea licenței de la autoritatea locală.  Este regretabil că nu a fost transmisă solicitarea de prelungire a licenței către CCA, pentru că, în asemenea condiții, Compania va trebui să obțină licența prin concurs, deși ar fi putut doar s-o prelungească”, a precizat Ana Harlamenco.

Solicitat de Media Azi, Dinu Ciocan, președintele CCA, ne-a confirmat că  radiodifuzorii care nu prezintă o solicitare de prelungire a licenței în termeni utili, își pierd dreptul de a activa, iar licențele acestora sunt scoase în concurs. În cazul Companiei „GRT”, termenul limită pentru utilizarea licenței este data de 7 mai 2015. Membrii CCA urmează să se întrunească în ședință săptămâna viitoare și să discute problema.