Stepan Piron, desemnat recent prin decizia Consiliului de Observatori (CO) al Companiei „GRT” în funcția de președinte, a menționat pentru Media Azi că solicitarea de prelungire a licenței nu a fost prezentată la CCA din cauză că predecesoarea sa, Ana Harlamenco, nu a pregătit și nu a expediat la timp setul de documente corespunzător. “Suntem într-o situație extrem de complicată. Fosta președintă a companiei nu a prezentat, la prima etapă, documentele necesare pentru a fi examinate de membrii Consiliului de Observatori. Respectiv, acestea nu au fost transmise mai departe spre examinare altor instituții ale statului”. Piron a mai informat că în perioada de când se află în noua funcție nu a putut întreprinde nimic în această privință întrucât o parte din actele de autentificare a Companiei au rămas la fosta președintă.
La rândul său, Ana Harlamenco neagă faptul că ar deține documente și acte ale Companiei . ”Înainte de a fi demisă, am pregătit toată documentația pentru prelungirea licenței și urma să o depun la CCA. Nu am putut face acest lucru, deoarece am fost demisă. În opinia mea, faptul că în acest post a fost numit Stepan Piron are o singură explicație: noua conducere urmărește separarea de organul național de reglementare a audiovizualului și obținerea licenței de la autoritatea locală. Este regretabil că nu a fost transmisă solicitarea de prelungire a licenței către CCA, pentru că, în asemenea condiții, Compania va trebui să obțină licența prin concurs, deși ar fi putut doar s-o prelungească”, a precizat Ana Harlamenco.
Solicitat de Media Azi, Dinu Ciocan, președintele CCA, ne-a confirmat că radiodifuzorii care nu prezintă o solicitare de prelungire a licenței în termeni utili, își pierd dreptul de a activa, iar licențele acestora sunt scoase în concurs. În cazul Companiei „GRT”, termenul limită pentru utilizarea licenței este data de 7 mai 2015. Membrii CCA urmează să se întrunească în ședință săptămâna viitoare și să discute problema.