Eşti aici

Ren TV Moldova sancționat de CCA pentru utilizarea siglei postului rusesc ”Рен ТВ”, cu panglica negru-oranj

08 Mai 2015
1421 de afişări
Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a constatat, în cadrul unei monitorizări, că postul de televiziune Ren TV Moldova folosea sigla ”Рен ТВ” din Federația Rusă, cu panglica negru-oranj, logotipul fiind diferit decât cel aprobat în licența de emisie. Radiodifuzorul a fost sancționat cu ”avertizare publică” în ședința CCA din 30 aprilie, cerându-i-se să-și restabilească sigla de identificare.

Cristina Mâțu, membră a CCA, ne-a informat că monitorizările au arătat că Ren TV Moldova utiliza sigla postului de televiziune ”Рен ТВ” din Federația Rusă, al cărui serviciu de programe îl retransmite pe teritoriul R. Moldova. “Prin aceasta, postul de televiziune a comis derogări de la prevederile art. 29, alin. (1) din Codul audiovizualului, care stipulează că ”În cazul retransmisiei unui serviciu de programe sau a unei părți din acesta, trebuie să păstreze semnul de identificare al producătorului programului, cu specificarea semnelor de identificare a persoanei care retransmite”. Pentru nerespectarea legislației, întreprinderii „Teleproiect” SRL, fondatoarea postului de televiziune Ren Moldova, i-a fost aplicată sancțiunea ”avertizare publică”. Totodată, membrii CCA au solicitat ca „Teleproiect” să revină la propria siglă”, ne-a informat Cristina Mâțu.

Întrebat de Media Azi de ce Ren TV Moldova a schimbat logotipul cu cel rusesc, Victor Marcenco, directorul instituției, nu a avut un răspuns clar.  ”Am primit avertizarea publică de la CCA și suntem de acord cu toate obiecțiile. Am scos panglica negru-oranj de pe logotipul postului rusesc, dar din motive tehnice nu-l putem înlocui deocamdată cu logotipul nostru”, ne-a comunicat el.

Potrivit Cristinei Mâțu, în cazul în care Ren TV Moldova nu se va conforma deciziei CCA, radiodifuzorului i se va aplica o amendă de 1800 lei.