Eşti aici

CCA a scos în concurs frecvențele ”Teleradio Gagauzia”

15 Mai 2015
1465 de afişări
Consiliul Coordonator al Audiovizualului a decis să scoată în concurs frecvențele Companiei publice GRT, care a expirat pe 7 mai, întrucât până la această dată conducerea GRT nu a prezentat actele necesare pentru prelungirea activității instituției.

Mariana Hadârcă-Onceanu, membră a CCA, a relatat pentru Media Azi că organul de reglementare a audiovizualului a fost obligat să ia o astfel de măsură, în conformitate cu legislația în vigoare. Potrivit ei, noua conducere a companiei GRT a trimis în adresa CCA o scrisoare prin care a solicitat prelungirea licenței, dar aceasta nu a fost luată în considerare, deoarece nu era însoțită de setul de documente prevăzut pentru procedura în cauză.

Radiodifuzorii care vor concura pentru obținerea licenței scoase în concurs vor trebui să întrunească condițiile generale prevăzute de lege. Prioritate vor avea proiectele editoriale care vor conține programe de interes public și vor avea drept țintă populația din autonomia găgăuza.
Dosarele vor fi depuse în timp de 30 de zile, din momentul publicării deciziei CCA în Monitorul Oficial. Compania publică GRT își păstrează dreptul de a activa în baza licenței expirate până la încheierea concursului.