Eşti aici

CCA: Accent TV nu respectă pluralismul de opinii

31 Decembrie 2013
1251 de afişări

Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a avertizat public postul de televiziune Accent TV pentru nerespectarea echilibrului şi pluralismului politico-social, în cadrul ședinței de săptămâna trecută. Măsura a fost luată în urma examinării raportului de monitorizare a emisiunilor de ştiri cu privire la respectarea principiilor echidistanţei şi obiectivităţii.

”Este evidentă încălcarea echilibrului şi echidistanţei în emisiunile informative la acest post de televiziune. (…) 40%, practic jumătate din timpii de antenă, sunt alocați unui singur partid politic, PCRM, care este lăudat în jumătate din acest timp”, a explicat unul din membrii CCA, Dinu Ciocan. Acesta a adăugat că este necesară o schimbare de politică editorială la postul Accent TV.

”Vreau să atrag atenţia că exact aceleaşi probleme erau şi la postul de televiziune NIT”, a adăugat preşedintele CCA, Marian Pocaznoi.
La rândul său, reprezentantul postului Accent TV a susținut că mare parte din volumul de emisie se referă la coaliţia de la guvernare şi acţiunile Guvernului, pe când subiectele legate de PCRM au acumulat 42%.

Monitorizarea, desfășurată în perioada 26 noiembrie - 9 decembrie, a inclus următoarele posturi de televiziune: Moldova 1, Prime TV, Canal 3, 2Plus, N4, Accent TV, Publika TV, TV7, PRO TV CHIŞINĂU şi Jurnal TV.