Eşti aici

Curtea de Apel Bălți respinge cererea Moldindconbank împotriva ziarului Adevărul

15 Ianuarie 2014
1258 de afişări

Curtea de Apel din Bălți a respins, marți, 14 ianuarie, cererea Moldindconbank formulată împotriva ediției de Moldova a ziarului Adevărul legată de plata unor despăgubiri de 200.000 de lei în urma publicării unei investigații jurnalistice despre președintele Curții de Apel Chișinău, judecătorul Ion Pleșca, informează Adevărul de Moldova.

Potrivit avocatului ziarului, Roman Zadoinov, instanţa a respins ca nefondată cererea, precizând că reprezentanții băncii nici nu au depus corect documentul.

Avocatul a mai spus că informaţia publicată de Adevărul în investigaţia "Judecătorul cu datorii de zeci de milioane de lei la bănci“ din 20 septembrie 2012 nu a atins interesele Moldindconbank. "Presa are dreptul să publice informaţii despre persoane publice. Dacă ziarul ar fi afectat interesele magistratului Pleşca, acesta ar trebuit să se adreseze în instanţă şi nicidecum banca“, a adăugat Roman Zadoinov pentru Adevărul.

Anterior, în 5 iunie 2013, Judecătoria Buiucani din Chişinău a respins cererea băncii, care pretindea despăgubiri de 200.000 de lei. Moldindconbank a susținut că articolul publicat de Adevărul, în care scrie că apartamentul familiei Pleșca a fost gajat în câteva rânduri pentru credite în valoare de 17 milioane de lei, conține informații false, care defăimează și ponegresc reputația băncilor menționate.

Adevărul mai are pe rolul instanței un dosar similar, cu cealaltă bancă despre care s-a scris în articol, Victoriabank. Reprezentanții acesteia cer tot despăgubiri de 200.000 de lei.

Investigaţia ziarului a fost realizată în cadrul Campaniei ”Toleranţă zero corupţiei“, desfăşurată de Centrul de Investigaţii Jurnalistice, cu sprijinul Programului Buna Guvernare al Fundaţiei Soros Moldova.

sursa foto: Adevărul Moldova