Eşti aici

Mass-media din regiunea transnitreană obligată să reflecte evenimentele la care participă liderul de la Tiraspol

20 Iulie 2015
1819 afişări
Un decret semnat săptămâna trecută de liderul autoproclamatei RMN, Evgheni Șevciuk, obligă mass-media de stat din regiune să reflecte evenimentele cu participarea sa. Astfel, jurnaliştii trebuie să informeze populația despre aceste evenimente cu cel puțin șapte zile înainte și să difuzeze zilnic la radio, tv, în presa scrisă și electronică materiale despre desfăşurarea lor. Mai mult decât atât, se prevede elaborarea și aprobarea unei hărți, care să indice locul fiecărei instituții media și mișcarea reporterilor în cadrul evenimentului.

Potrivit aceluiaşi decret, direcțiile serviciilor de presă din administrația de la Tiraspol vor fi responsabile de colectarea solicitărilor din partea mass-media de a reflecta evenimentele cu participarea liderului Evgheni Șevciuk. Reprezentanții mass-media care vor scrie despre astfel de activităţi vor avea permise speciale şi vor fi asiguraţi cu informație în regim operativ.

La fel, decretul stabileşte operativitatea apariţiei în presă a unor astfel de materiale. În media audiovizuală de stat acestea trebuie să fie puse pe post în cele mai apropiate buletine de ştiri, precum şi în cele difuzate în reluare. În presa scrisă – în prima ediție în curs de apariție, iar pe paginile agențiilor de știri – în timp de maxim o oră de la începutul evenimentului. Transmisiunile audio și video în direct urmează să fie publicate pe site-urile instituțiilor media în decurs de 24 de ore de la producerea evenimentului. Preluarea și difuzarea foto- și video - materialelor de către alte instituții media va fi posibilă doar după o coordonare prealabilă cu anumite servicii ale administrației de la Tiraspol.

Decretul liderului separatist Evgheni Șevciuk a intrat în vigoare joi, 16 iulie curent.     

 

Sursa foto: rupor-pmr.ru