Eşti aici

Jurnaliști din regiunea transnistreană spun că li s-a interzis accesul în Găgăuzia

03 Februarie 2014
1906 afişări

Echipei de filmare a postului de televiziune oficial din regiunea transnistreană Pervîi Pridnestrovskii nu i s-a permis intrarea în unitatea teritorială autonomă Găgăuzia, informează Tv.pgtrk.ru. Potrivit sursei citate, jurnaliștii nu au fost lăsați să se deplaseze în Comrat din cauza lipsei de acreditare.

Reporterii postului de televiziune intenționau să ajungă în Găgăuzia pentru a reflecta controversatul referendum de acolo privind cursul politicii externe al Republicii Moldova. După ce au trecut de punctul de trecere de lângă Hârbăvăț, jurnaliștii au fost chemați să treacă la comisariatul de poliție din Anenii Noi, au spus aceștia. La comisariat, ofițerii i-au întrebat despre scopul călătoriei, după care i-au anunțat că nu pot merge în Comrat, deoarece nu au acreditare pentru a filma pe teritoriul Republicii Moldova, au mai spus jurnaliștii transnistreni.

Media Azi a contactat comisariatul de poliție din Anenii Noi, iar comisarul Sergiu Boroda s-a arătat surprins de cele auzite și a subliniat că un asemenea caz nu este înregistrat la ei. ”Canalul respectiv scrie multe prostii”, a menționat acesta.

Despre incident nu au auzit nici reprezentanții Biroului pentru Reintegrare. Șeful Biroului, Gheorghe Bălan, a spus că nimeni nu a transmis instituției nicio informație referitoare la acest caz. Totodată, acesta a adăugat că informația respectivă este, cel mai probabil, speculativă. ”Se fac declarații pentru a înrăutăți relațiile dintre cele două populații”, a spus acesta.