Eşti aici

Incident la protestul din fața Ambasadei Azerbaidjanului

03 Septembrie 2015
1758 de afişări
Participanții la protestul organizat de RISE Moldova în fața Ambasadei Azerbaidjanului, în susținerea jurnalistei de investigație, Khadija Ismayilova, au fost martorii unui incident.

Potrivit lui Iurie Sănduță, director RISE Moldova, un angajat al ambasadei ar fi  încercat să-i distrugă camera de fotografiat. “Angajatul a încercat să lovească aparatul, eu m-am ferit, dar a fost agresiv. Colegii care protestau imediat s-au apropiat  de mine. Persoana în cauză ne-a întrebat dacă avem permisiune, după care a intrat nervos pe teritoriul ambasadei”, a relatat jurnalistul pentru Media Azi.
După acest incident, angajații ambasadei nu au reacționat în niciun fel la protest.

Timp de o oră, activiști și jurnaliști din R. Moldova au cerut în fața ambasadei eliberarea jurnalistei azere, condamnată la 7 ani și jumătate de închisoare.
Protestatarii au venit cu pancarte pe care era scris ”Free Khadija!” și au scandat: „Libertate deținuților politici!” și „Libertate Khadija””.
Organizatorii au declarat că vor protesta și mâine pentru a cere guvernului azer să o elibereze imediat pe Khadija și să o lase să-și facă munca de jurnalistă de investigație.

Sursă foto: RISE Moldova