Eşti aici

Protestatarii din PMAN au cerut demisia conducerii CCA

21 Septembrie 2015
1408 afişări
Un grup de protestatari au solicitat luni, 21 septembrie 2015, demisia șefului Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA). Protestatarii, în frunte cu reprezentanții Platformei ”Demnitate și Adevăr” (DA), s-au prezentat în fața sediului consiliului, scandând lozinci: ”Demisia!”, ”Libertate presei!”. Aceștia sunt de părere că actuala componență a consiliului nu-și exercită atribuțiile în deplină măsură și nu asigură dreptul cetățeanului de a primi informații obiective. Membrii CCA, la rândul lor, recunosc că există anumite imperfecțiuni în domeniul audiovizualului, dar nu consideră că demisia lor ar putea schimba situația.

La manifestație au participat circa o sută de persoane, preponderent oameni în vârstă, însoțiți de tinerii reprezentanți ai Platformei DA, Inga Grigoriu și Liviu Vovc. Ei au fost invitați să discute cu membrii CCA în sediul instituției. În cadrul discuțiilor, protestatari au solicitat să fie organizat un concurs transparent privind alegerea noilor membri ai CCA,  la care să se ia în considerare și opinia societății civile. Ei au declarat că actuala componență a instituției nu își îndeplinește responsabilitățile privind modul de supraveghere a radiodifuzorilor, care reflectă eronat evenimentele din centrul capitalei și  manipulează cetățenii.

La rândul său, președintele CCA, Dinu Ciocan, a recunoscut că în activitatea consiliului există unele neajunsuri, dar că acestea țin, în mare parte, de lacunele din legislația actuală. El crede că una din soluții ar fi ca Parlamentul să adopte noi modificări la Codul Audiovizualului, în așa fel ca membrii CCA să poată aplica sancțiuni mai dure radiodifuzorilor care încalcă legislația.
Totodată, Ciocan a informat că membrii CCA s-au autosesizat în privința modului de reflectare a ultimelor evenimente de către unele posturi tv și va demara un proces de monitorizare a radiodifuzorilor.
Ciocan a mai spus că nu-și va prezenta demisia, deoarece alegerea sa în fruntea CCA a avut loc cu votul de încredere al colegilor săi.
 

Sursă foto: captură video jurnaltv.md