Eşti aici

Radiodifuzorii vor fi obligați să facă publice declarațiile privind asigurarea transparenței proprietății

29 Septembrie 2015
1505 afişări
Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a aprobat, marți, 29 septembrie, cu vot unanim, proiectul de Declaraţie cu privire la asigurarea transparenței proprietății radiodifuzorilor. Astfel, administrațiile posturilor de televiziune și radio vor fi obligați să plaseze pe site-urile lor lista cu numele proprietarilor beneficiari și datele privind cota lor de participare la capitalul social.
Publicarea declaraţiei respective face parte din obligaţia de asigurare a transparenţei proprietăţii radiodifuzorilor, potrivit noilor modificări la Codul audiovizualului, prevăzute de legea privind transparenţa proprietăților mass-media, care urmează să intre în vigoare la 1 noiembrie 2015.
În termen de 10 zile de la intrarea în vigoare a legii respective, radiodifuzorii privați vor fi obligați să publice pe site lista cu numele proprietarilor beneficiari şi datele privind cota lor de participare la capitalul social, lista membrilor consiliului şi numele administratorului, numele realizatorilor, producătorilor de programe sau de emisiuni. În afară de aceasta, radiodifuzorii privaţi vor fi obligaţi să publice descrierea structurii proprietăţii, organigrama şi capitalul radiodifuzorului, precum și sursele de finanţare a serviciului de programe.
Ulterior, aceste informații, în termen de 15 zile calendaristice, vor fi publicate pe pagina web a CCA.