Eşti aici

Întorși de la Aeroportul din Chișinău pentru că nu și-au putut argumenta scopul călătoriei

05 Octombrie 2015
1895 de afişări
În weekend, câțiva jurnaliști de la postul rus NTV au fost întorși din drum, imediat ce au ajuns pe Aeroportul Internațional Chișinău. Potrivit Poliției de Frontieră, persoanelor din Federația Rusă  nu  le-a fost permis accesul în țara noastră, întrucât ”nu și-au putut argumenta scopul călătoriei și s-au încurcat în propriile declarații”.

Presa de la Chișinău a relatat că, pe 3 și 4 octombrie,  două echipe ale canalului rusesc de televiziune NTV au primit interdicţie de intrare în Moldova. Sâmbătă, 3 octombrie, au fost întorși de la aeroport reporterul Evgheni Zuev, operatorul Serghei Korenkov şi sunetistul Vladislav Petrov. Câteva ore mai târziu, jurnalistul Anton Talpa de la același post de televiziune nu a fost lăsat să intre în R. Moldova și a plecat cu prima cursă disponibilă spre Moscova. Site-ul postului NTV informează că jurnaliștii au fost reținuți pe Aeroportul Internațional din Chișinău, fiind învinuiți de încălcarea legilor privind intrarea pe teritoriul R. Moldova și a traversării frontierei  de stat.  

Potrivit serviciului de presă al Poliției de Frontieră, celor patru persoane din Federația Rusă nu li s-a permis accesul, pentru că nu au întrunit condițiile necesare: ”Ei nu și-au putut argumenta scopul călătoriei și s-au încurcat în propriile declarații, afirmând inițial că au alte profesii, ca pe urmă să aflăm că sunt jurnaliști. Ultimul a zis că vine la un prieten, dar nu știa cum se numește, nu cunoștea nicio adresă. Ulterior, ne-a spus că merge la o ceremonie ca să filmeze. Ei nu s-au prezentat în calitate de jurnaliști”, a declarat pentru Media Azi șefa serviciului de presă al Poliției de Frontieră, Daniela Mînzatu.
Nu este pentru prima dată când jurnaliștilor din Federația Rusă li se interzice accesul pe teritoriul Republicii Moldova. Acum o lună, a fost reținută o echipă de la portalul Lifenews, care dorea să filmeze evenimentele din centrul capitalei.
 

Sursă foto: adevarul.ro