Eşti aici

Doi jurnaliști de la "Россия24" au primit interdicția de intrare pe teritoriul Republicii Moldova

08 Octombrie 2015
1696 de afişări
Operatorul  Ilya Naliotov și sunetistul  Andrei Urciuk, de la canalul tv "Россия 24", nu au fost lăsați să intre în R. Moldova, miercuri,7 octombrie, unde urmau să participe la un turneu de calificare al Campionatului European de fotbal. Serviciul de presă al Poliției de Frontieră ne-a informat că accesul celor doi jurnaliști a fost interzis ”din motive de securitate”.

Citat de kommersant.ru/, atașatul de presă al Federației de Fotbal din Moldova, Victor Daghi, a afirmat că înainte de meciul de la Chișinău a primit lista de 40 de jurnaliști ruși care vor reflecta evenimentul. ”Doi dintre jurnaliștii de la ”Rossia24” nu au obținut permisiunea de a se deplasa în R. Moldova, fapt despre care i-am pus la curent pe colegii ruși”, a spus Victor Daghi.

Ceilalți jurnaliști din această listă, inclusiv unii colaboratori ai postului ”Rossia24” nu au avut probleme cu intrarea în R. Moldova.  
Contactată de Media-Azi, Daniela Mînzatu, șefa serviciului de presă al Poliției de Frontieră, a confirmat cazul, precizând că celor doi jurnaliști ruși le-a fost interzis accesul din motive de securitate pentru Republica Moldova”.
 Un reprezentant al ambasadei Republicii Moldova la Moscova a fost invitat, joi, 8 octombrie, la Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse pentru a da explicați în legătură cu acest caz.

Potrivit unor informații apărute în presa rusă, Ilya Naliotov și Andrei Iurciuk au fost decorați de Kremlin în anul 2014 pentru “reflectarea obiectivă a evenimentelor din Crimeea”.

Sursă foto: diez.md