Eşti aici

Jurnaliștii susțin că nu au fost tratați corespunzător, duminică, în incinta Judecătoriei Buiucani

19 Octombrie 2015
1189 de afişări
Jurnaliștii au avut parte de o atitudine mai puțin respectuoasă din partea organelor de forță în timp ce au așteptat ore în șir decizia judecătorului din sectorul Buiucani pe cazul ex-premierului și deputatului PLDM Vlad Filat, acuzat de corupție. Au stat în picioare mai mult de șapte ore într-un coridor îngust sub supravegherea mascaților de la Centrul Național Anticorupție (CNA) și a altor persoane, fără însemne clare de identificare. Pe lângă faptul că reprezentanților mass-media nu li s-a permis să filmeze pronunțarea deciziei pe acest caz, unii jurnaliști au declarat că au fost insultați de către colaboratorii CNA.

Ghenadie Brega, reporter la portalul Curaj TV, susține că a auzit cum un mascat, care stătea de gardă la intrarea în oficiul judecătorului, unde avea loc procesul, s-a adresat către jurnaliști cu calificative injurioase.
Secretara de presă a CNA, Angela Starinski, care a fost informată despre acest caz, a  menționat însă că ofițerii CNA au respins acuzaţiile jurnaliștilor. Angela Starinski a adăugat că pe lângă ofițerii de la CNA în judecătorie s-au aflat și reprezentanți ai organelor de forță din alte structuri, care au asigurat securitatea participanților la acest proces de rezonanță.

Jurnaliștilor  nu li s-a permis nici să filmeze pronunțarea deciziei judecătorului, pe motiv că sala în care a avut loc procesul ar fi neîncăpătoare pentru toți reporterii. Propunerea instanței de a permite să filmeze doar unui număr limitat de cameramani a fost respinsă de majoritatea jurnaliștilor, ca fiind o încălcare a dreptului de a  participa la pronunțarea deciziei judecătorești.