Eşti aici

Ziarul de Gardă - din nou amenințat cu chemarea în judecată

26 Octombrie 2015
1679 de afişări
Administrația Săptămânalului de investigații Ziarul de Gardă (ZdG) a anunțat că a primit o cerere prealabilă de chemare în judecată din partea unei judecătoare, a cărei identitate nu a fost făcută publică. Aceasta afirmă că nu este de acord cu unele informații apărute în ziar despre ea și cere publicației să-și ceară scuze.
Potrivit ZdG, în cererea prealabilă judecătoarea se arată nemulțumită de modul de prezentare a informațiilor privind activitatea ei și averile pe care le deține. „Impactul adus mie şi membrilor familiei mele cu publicarea pozei imobilului în care locuim va fi indicat în cererea de chemare în judecată, or, colaboratorii ziarului îşi dau seama despre impactul terorizării unei familii pe parcursul a 9 ani de zile doar din cauza că eu sunt judecător,” se spune în scrisoarea adresată ZdG.

Judecătoarea nu este de acord nici cu prețul imobilului, evaluat de către experții la care au apelat jurnaliștii, susținând că valoarea acestuia ar fi fost indicată greșit. În final, ea cere publicației să-și ceară scuze de la ea și de la familia ei, avertizând că, în caz contrar, va depune o cerere de chemare în judecată.
Deja câțiva ani la rând jurnaliștii de la ZdG realizează materiale de investigație despre averile demnitarilor, judecătorilor și procurorilor, întrebându-se cum au reușit mulți dintre aceștia să-și procure castele de milioane din salarii bugetare.
Nu este pentru prima dată când materialele de investigație publicate de ZdG trezesc nemulțumirea unor reprezentanți ai justiției. În anul 2011, de exemplu, instanța a obligat ZdG să plătească un milion și jumătate de lei la doi procurori, care au dat ziarul în judecată, învinuindu-l de defăimare. Ulterior, Curtea Supremă de Justiție a emis o decizie în favoarea jurnaliștilor.