Eşti aici

CCA a sancționat Jurnal TV și Publika TV pentru încălcarea normelor de prezentare echidistantă a evenimentelor

13 Noiembrie 2015
1867 de afişări
Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) în cadrul ședinței din 13 noiembrie 2015 a aplicat amendă maximă de 5400 de lei postului de televiziune Jurnal TV și a avertizat public postul de televiziune Publika TV pentru încălcarea normelor de reflectare echilibrată și pluralistă a manifestațiilor cu caracter politic și social care au avut loc pe parcursul lunii septembrie curent în capitală.

Decizia a fost luată în urma  examinării  Raportului de monitorizare a principalelor ediţii de ştiri cu privire la subiectele ce vizează direct sau indirect protestele organizate de Platforma Civică ”Demnitate şi Adevăr” (DA), dar şi alte evenimente similare.
Membrii CCA s-au arătat alarmați în privința modului de prezentare a știrilor  cu subiect conflictual la posturile de televiziune sancționate. Potrivit raportului de monitorizare, jurnaliștii de la posturile Publika TV și Jurnal TV au omis prezentarea pozițiilor părților implicate în materialele cu subiecte contradictorii, pe care le-au realizat.  

În urma dezbaterilor pe marginea raportului, membrii CCA au menționat tendințele pozitive privind reflectarea corectă a informațiilor la postul public de televiziune Moldova 1,  dar și la PRO TV Chișinău, TV 7 și Accent TV.
Membrii CCA au decis monitorizarea principalelor buletine de știri prezentate de 14 radiodifuzori sub aspectul respectării legislației în  reflectarea protestelor din septembrie din capitală. Decizia consiliului în acest sens a urmat în urma solicitării din partea Platformei Civice ”Demnitate și Adevăr”. Perioada de monitorizare a fost 6 - 27 septembrie 2015.