Eşti aici

Conflict managerial la GRT

23 Noiembrie 2015
3553 de afişări
Restabilirea în funcție a fostei președinte a Companiei Publice ”Teleradio Găgăuzia”, Ana Harlamenco, conflictul dintre aceasta și directorul televiziunii GRT, Stepan Piron, precum și propunerea de schimbare a statutului instituției audiovizuale găgăuze – sunt doar câteva subiecte despre care se discută intens în ultimele zile în autonomia găgăuză.

Directorul televiziunii GRT, Stepan Piron, a declarat săptămâna trecută în cadrul unei conferințe de presă că ar fi gata să demisioneze, pentru a fi organizat un nou concurs, în cazul în care actuala președintă a Companiei Publice ”Teleradio Găgăuzia”, Ana Harlamenco, va părăsi funcția respectivă, anunță Gagauzmedia.md. Potrivit portalului, Piron a adresat o sesizare în acest sens Consiliului de Observatori al GRT (CO).
 
Piron susține că în cadrul companiei publice ar trebui să fie efectuat un audit, dar nu de către Curtea de Conturi, ci de către o întreprindere privată.

La rândul său, președinta companiei, Ana Harlamenco, susține că GRT ar fi ”distrus intenționat” de către anumite personaje politice. Într-o declarație adresată Adunării Populare din UTA Găgăuzia, ea atrage atenția asupra faptului că ”Consiliul de Observatori a ajuns sub influența unor reprezentanți ai puterii din autonomie, iar demiterea ilegală a președinților (inițial a Ecaterinei Jecova, apoi a Anei Harlamenco), precum și reducerea personalului de creație aduc pierderi financiare semnificative în cadrul GRT”.

Harlamenco s-a adresat către deputații locali cu rugămintea de a stopa ”distrugerea GRT”, imixtiunile în exercitarea obligațiunilor reprezentanților CO, precum și conflictul dintre managerii companiei.

Controversatul deputat al Adunării Populare din UTA Găgăuzia, președintele Comisiei juridice, Ivan Burgudji, este de părere că GRT ar trebui să-și înceteze activitatea în calitate de companie publică și să devină o structură în subordinea statului.

Pe 12 noiembrie 2015, instanță de judecată a restabilit-o pe Ana Harlamenco în funcția de președintă a Companiei Publice GRT, anulând astfel decizia Consiliului de Observatori din 10 noiembrie curent. Aceasta a fost a doua hotărâre judecătorească, după cea din 4 noiembrie curent, care a anulat decizia CO de a o demite din funcție pe Ana Harlamenco.