Eşti aici

CCA s-a autosesizat cu privire la informațiile apărute în presă despre adevăratul proprietar al postului “Ru TV Moldova”

27 Noiembrie 2015
1687 de afişări
Renato Usatîi ar fi adevăratul proprietar al postului de televiziune “Ru TV Moldova”, și nu Sergiu Dobrea, care este înregistrat ca proprietar beneficiar în Declarația privind asigurarea transparenței proprietății, depusă la CCA. Faptul a fost recunoscut de liderul formaţiunii “Partidul Nostru” pentru portalul anticoruptie.md. Politicianul a mai spus că Sergiu Dobrea este nu doar șoferul său, ci și persoana sa de încredere.
“Am scris postul TV pe numele şoferului, pentru că am fost bolnav şi aveam şi alte treburi mai importante, aşa că nu am putut să scriu pe numele meu „RU TV”, a declarat Renato Usatîî pentru anticoruptie.md.
 Contactată de Media Azi, şefa Direcţiei generale licenţiere, autorizare şi monitorizare din cadrul CCA, Dorina Curnic, ne-a comunicat că membrii CCA s-au autosesizat cu privire la informaţiile care au apărut în presă. În cazul în care se va demonstra veridicitatea acestora, membrii CCA se vor adresa organelor competente.
 Potrivit CCA, toţi radiodifuzorii au prezentat Declaraţiile pe propria răspundere, ceea ce înseamnă că cei care au admis fals în acte, potrivit art. 332 (1) din Codul Penal al Republicii Moldova, riscă o amendă de până la 500 de unităţi convenţionale sau închisoare până la 2 ani. Potrivit Dorinei Curnic, acesta dar şi alte subiecte vor fi discutate la următoarea şedinţă a CCA.
 Amintim că noile modificări la Codul Audiovizualului (art. 66, alinetul 6) obligă radiodifuzorii privaţi să facă publice numele proprietarului beneficiar/proprietarilor beneficiari şi datele privind cota lor de participare la capitalul social, precum şi alte informaţii de interes public.