Eşti aici

ONU Moldova a lansat primul program de stagii pentru diversitate

02 Martie 2016
2105 afişări

Organizația Națiunilor Unite în Moldova a lansat, marți, primul program de stagii pentru persoanele vulnerabile din Moldova. Evenimentul a avut loc în contextul Zilei Internaționale #zerodiscriminare, marcată pe 1 martie. 
Programul își propune să promoveze mesajul non-discriminare și incluziune în rândurile populației și să stimuleze alte organizații și companii din Moldova pentru a oferi oportunități de stagii de diversitate la nivel național.
La eveniment au participat Dafina Gercheva, coordonatoare rezidentă ONU și reprezentantă rezidentă PNUD în Moldova, Veaceslav Balan, coordonator național pentru Drepturile Omului, OHCHR, Laura Grecu, viceministra Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Mihai Cotorobai, avocat al poporului, reprezentanți ai instituțiilor publice de profil, ai companiilor private și potențiali beneficiari.
În mesajul său, Dafina Gerceva și-a exprimat speranța că programul inițiat de ONU va contribui la incluziunea persoanelor din grupurile vulnerabile și această practică va fi preluată și de alte instituții și companii.  Veaceslav Balan a prezentat programul, oportunitățile de stagii și pozițiile în care vor activa stagiarii. A urmat apoi  un panel de discuții, moderat de jurnalista Alina Radu.
Participanții la eveniment au avut ocazia să-și expună părerea vizavi de program și de așteptările pe care le au de la el, iar reprezentanții ONU au răspuns la mai multe întrebări, clarificând detaliile despre pozițiile vacante, procedura de aplicare etc.   
ONU a adresat un apel către ONG-uri, autorități publice, agenți economici, mass-media și alte organizații, îndemnându-le să-și consolideze eforturile pentru a susţine diversitatea și a lansa public cel puţin un program similar, pe o durată de una-două luni.