Eşti aici

Un nou invitat la MediaRing - Viorica Cărare, președinta Consiliului Concurenței

18 Martie 2016
1915 afişări
Experții media bat alarma  în ultimul timp, avertizând asupra concentrării excesive în mass-media și vorbesc chiar despre instaurarea unui monopol pe piața media. În acest context, ne-am gândit s-o invităm la MediaRing  pe Viorica Cărare, președinta Consiliului Concurenței, pentru a ne explica ce se întâmplă în realitate pe această piață și dacă fenomenele negative pe care le semnalează societatea civilă pot fi stopate, inclusiv cu ajutorul Consiliului Concurenței.

Consiliul Concurenţei este o autoritate publică autonomă, responsabilă faţă de Parlament, ce asigură aplicarea şi respectarea legislaţiei din domeniul concurenţei, ajutorului de stat şi publicităţii în limitele competenţei sale. Scopul activităţii Consiliului Concurenţei este asigurarea respectării legislaţiei concurenţiale, prin acţiuni ce țin de prevenirea practicilor anticoncurențiale,  înlăturarea încălcărilor concurențiale, promovarea și creșterea culturii concurențiale.

Viorica Cărare este preşedintă a Consiliului Concurenţei din anul 2012, iar în perioada 2007-2012 a activat în calitate de Director General și Preşedinte al Consiliului Administrativ la aceeași instituție, care pe atunci se numea Agenţia Naţională pentru Protecţia Concurenţei. Este doctor habilitat în științe economice, profesor universitar.

Așteptăm întrebările dumneavoastră timp de o săptămână – de azi, până vineri, 24 martie - la adresa electronică: mediaazi.ring@gmail.com