Eşti aici

Următorul invitat la MediaRing: Vasile Botnari, ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor

15 Aprilie 2016
1874 de afişări

Vasile Botnari este absolvent al  Academiei de Studii Economice a Moldovei, unde a studiat la Facultatea Business și Administrarea Afacerilor. A fost deputat în parlament în perioada decembrie 2010 – mai 2013; ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor între anii 2013-2015, iar în prezent conduce Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor.

În subordinea acestui minister intră câteva subdiviziuni care au tangențe directe cu activitatea mass-media. Poșta Moldovei, de exemplu, asigură procesul de difuzare a ziarelor și revistelor, iar Î.S. ”Radiocomunicații” are în funcțiile sale sarcina de a duce la bun sfârșit procesul tranziției la televiziunea digitală terestră, care reprezintă o necesitate a societății moderne și oferă un șir de avantaje, cum ar fi o calitate net superioară a imaginii şi sunetului. În calitatea sa de operator naţional în domeniul difuzării programelor de radio şi televiziune în Republica Moldova, Î.S. ”Radiocomunicații” urma să creeze două multiplexe cu acoperire naţională. 

Potrivit unor declarații mai vechi, făcute de conducerea Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor,  acesta ar trebui să asigure, în limita bugetului disponibil, familiile nevoiașe cu receptoare de tip STB care, fiind conectate la televizor, vor recepționa semnalul emis de televiziunile digitale terestre. Acestea, precum și alte aspecte, ar putea fi abordate și în cadrul rubricii noastre MediaRing.  

Așteptăm întrebările jurnaliștilor pentru ministrul Vasile Botnari timp de o săptămână – de azi, până vineri, 22 aprilie - la adresa electronică: mediaazi.ring@gmail.com.