Consiliera Președintelui, Aurelia Peru-Balan, a confirmat informația în cadrul unei dezbaterii publice organizate de Centrul pentru Jurnalism Independent marți, 19 aprilie. Potrivit ei, proiectul de lege se află la Președinție, dar „încă nu a ajuns pe masa lui Nicolae Timofti deoarece există o procedura internă și proiectele sunt analizate inițial de alte persoane”. În context, reprezentanții societății civile prezenți la dezbaterea publică au cerut o întrevedere cu Nicolae Timofti, înainte de a promulga legea în cauză. Consiliera Președintelui a promis că-i va transmite șefului statului mesajul societății civile.
În cadrul aceluiași eveniment, unul dintre autorii inițiativei legislative, deputatul Adrian Lebedinschi, a declarat că personal i-a adresat o scrisoare lui Nicolae Timofti, în care a solicitat remiterea proiectului de lege în parlament. „Decizia îi aparține Președintelui”, a menționat Adrian Lebedinschi.
Reamintim, că deputații socialiști Vladimir Ţurcan, Eduard Smirnov, Grigore Novac, Adrian Lebedinschi - au propus modificarea art. 66 al actualului Cod al audiovizualului prin substituirea, în alin. 3, a sintagmei „cel mult cinci licențe de emisie” cu sintagma „cel mult două licențe de emisie”; iar în alin. 4 - a sintagmei „la cel mult doi radiodifuzori de diferite tipuri” cu sintagma „la cel mult 1 radiodifuzor de diferite tipuri”. Ulterior, la un Club de presă organizat de către Centrul pentru Jurnalism Independent, Adrian Lebedinschi, a anunțat că a depus o cerere prin care a solicitat ca proiectul de lege să nu fie semnat de speakerul Adrian Candu.
La rândul lor, ONG-urile de media au transmis, pe 4 martie 2016, o scrisoare Președintelui Nicolae Timofti în care au cerut să nu promulge modificările la Codul Audiovizualului, votate în două lecturi pe 26 februarie. Ele au calificat legea elaborată de PSRM drept ”inconsistentă”, fiind o încercare de a mima reformele şi a proteja interesele private ale unor proprietari de media.