Eşti aici

Ziarul „Timpul” își deschide post de televiziune

17 Mai 2016
1871 de afişări
Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a examinat și a aprobat marți, 17 mai, cererea P.P. „Timpul de dimineață” de eliberare a licenţei de emisie pentru postul de televiziune „10 TV”. Emisia postului de televiziune va fi constituită din emisiuni autohtone, proprii şi preluate de la postul „Naşul TV” din România.

Potrivit lui Silviu Tănase, directorul publicației, postul „10 TV” va fi unul informativ și de dezbateri. Acesta va  avea 56% din grilă producție proprie. Totodată vor fi difuzate programe documentare și talkshow-uri de la postul „Nașul TV” de la București. „Pentru început ne propunem să realizăm un jurnal scurt de 15 minute. Cele 56% din producţie proprie vom încerca să le asigurăm prin talk-show-uri din studio. În timp, dacă vom atrage mai multă publicitate, poate vom face jurnale mai mari”, a comunicat Silviu Tănase în ședința CCA.

Totodată, directorul publicației „Timpul de dimineață” a mai precizat că în redacția ziarului în prezent sunt angajate 20 de persoane, majoritatea având experiență în televiziune și anume ele vor asigura o parte din emisiunile autohtone.

Printre emisiuni se vor regăsi următoarele: „7 zile în Europa”, „Ora de veghe”, „Cronica de noapte” ș.a.

Membrii CCA au acceptat unanim și concepția noului post TV. „Susţin ideea acestui proiect, deoarece oferă şansa publicului din Republica Moldova să aibă acces la un post de televiziune din România”, a precizat Mariana Onceanu - Hadârcă.

Licența de emisie este valabilă pentru o perioadă de 6 ani. Postul de televiziune va emite prin intermediul distribuitorilor de servicii din țară.