Eşti aici

Persoanele fizice și juridice vor putea deține doar două licențe de emisie

31 Martie 2017
1877 de afişări
Deținătorii mai multor licențe de emisie sunt obligați să păstreze numai două dintre ele, într-o unitate teritorial-administrativă. Prevederea se conține în proiectul nr. 218 cu privire la modificarea și completarea Codului audiovizualului al Republicii Moldova (art.2, 4, 9, ș.a.), votat  joi, 30 martie 2017, în lectură finală de către parlament.
 
Parlamentul a anulat articolul (II) din legea 11 pentru modificarea și completarea articolului 66 al Codului audiovizualului al R. Moldova, care stipula: „(1)Licențele de emisie eliberate până la intrarea în vigoare a prezentei legi rămân valabile până la expirarea termenului lor de valabilitate și (2) la expirarea termenului de valabilitate a licențelor de emisie, proprietarii beneficiari ai radiodifuzorilor privați vor fi obligați să aducă regimul juridic al proprietății în domeniul audiovizualului în concordanță cu art. 66 alin. (3) din Codul audiovizualului al Republicii Moldova.”
 
Precizăm, că în proiectul 218, inclus pe ordinea de zi a ședinței plenare și publicat pe pagina web a instituției, aceste prevederi nu erau incluse în ziua ședinței în plen. Serviciul de Presă al Parlamentului a precizat pentru Media Azi că modificările votate de deputați se conțineau în varianta finală a proiectului de lege, care însă nu a fost plasată pe site.
 
Legea 218 intră în vigoare la data publicării, cu excepția pct. 2, ce se referă la art. 11, alin. (2) și (3) din Codul audiovizualului al R. Moldova, care va fi pus în aplicare cu începere de la 1 octombrie 2017.