Eşti aici

Privesc.Eu face parteneriat cu nouă portaluri online. Cine și ce are de câștigat?

06 Iunie 2017
1659 de afişări
Portalul de transmisiuni online Privesc.Eu, în parteneriat cu nouă portaluri web, a lansat un nou serviciu pentru cei care organizează evenimente și vor ca o mare parte din populație să afle despre ele. Astfel, Privesc.eu va transmite live evenimentul, iar nouă jurnaliști de la nouă portaluri de știri îl vor urmări live și vor scrie despre acesta.

Cele nouă portaluri care vor face parteneriat cu Privesc.Eu sunt agora.md, deschide.md, diez.md, timpul.md, moldova.org, newsmaker.md, unimedia.info, ziarulnational.md, zugo.md.

Contactat de Media Azi, co-fondatorul Privesc.eu, Vitalie Eșanu, ne-a comunicat că ideea acestui proiect a apărut ceva mai devreme, dar a fost pusă în aplicare de curând, odată cu apariția primului client. Potrivit lui Eșanu, intenția proiectului a fost de a crea un fel de „eveniment al zilei”, pe care să-l promoveze concomitent o bună parte din media online.

„Anterior, acest lucru era făcut de către televiziuni, iar acum, după prima experiență, s-a constatat că am luat-o noi înainte”, ne-a spus Vitalie Esanu. În opinia sa, din această colaborare au de câștigat ambele părți, atât clientul, care este interesat ca evenimentul său să fie cât mai vizibil, cât și portalurile, care vor avea venituri în plus.

„Rezultatele s-au văzut de la bun început, după ce toate cele nouă portaluri au scris despre un eveniment, iar alte instituții media, unele televiziuni, de exemplu, care inițial nu au reflectat evenimentul în cauză, au revenit la el, considerându-l important. Astfel, portalurile online au creat agenda zilei”, a menționat Vitalie Eșanu.

În ceea ce privește sistemul de funcționare, co-fondatorul Privesc.Eu consideră că acesta este foarte simplu: „Inițial, clientul încheie un contract cu Privesc.Eu, după care, în timpul transmisiunii live, editorii-șefi ai portalurilor partenere primesc pe e-mail un mesaj de alertă prin care sunt anunțați că evenimentul a început. Ulterior, ei scriu un material, sau două, pot alege opțiunea de postare pe site a materialului live sau a textului însoțit de video. Decizia le aparține”.

Sumele câștigate vor fi distribuite portalurilor proporțional, conform traficului generat,  timp de 72 de ore.

Sursa foto: blog.privesc.eu