Eşti aici

„Moldova Sport” se reorganizează în „Impact TV”

21 Iunie 2017
4638 de afişări
Postul de televiziune „Moldova Sport” se transformă în postul generalist „Impact TV”,  după ce  a trecut prin mai multe perioade dificile de ordin financiar. Noul proprietar este politicianul  Marcel Darie, liderul Partidului ”Frontul Salvării Moldovei” și președinte al Federației Naționale de Armwrestling din Moldova.

Potrivit Tatianei Cociu, producător general al postului, strategia de reorganizare constă în  ”lansarea unei televiziuni de tip nou – mică, dar eficientă, care va urmări ca telespectatorul să fie informat corect, echidistant și imparțial.”

Actualmente are loc consolidarea echipei, formată din jurnaliști la început de cale. „Într-o televiziune nouă toți vor avea șansa de a crește și de a deveni reporteri sau moderatori foarte buni”, susține Tatiana Cociu.

Întrebată de Media Azi, ce politică editorială va avea Impact TV, producătoarea a precizat: „Vom avea mai multe proiecte sociale, divertisment, cultură și talk-show-uri politice. De asemenea, din grila de program nu vor lipsi emisiunile pentru copii, dar nici sportul. În acest sens, pregătim ceva frumos pentru iubitorii de senzații tari”.

Cel mai probabil, aceste produse vor ajunge la telespectatori în toamna anului curent. Deocamdată, în maxim o lună, va începe retransmiterea postului de televiziune „B1” din România, precum și  difuzarea buletinelor de știri locale, în limbile română și rusă. Director al departamentului Știri al noului post va fi jurnalistul Doru Dendiu, cunoscut prin colaborările sale cu  NIT, EuTV, TVR și Jurnal TV.

Menționăm că, Moldova Sport  a fost primul post de televiziune de sport din Moldova, lansat pe 30 mai 2014, și recunoscut ca fiind un proiect personal al președintelui Federației de Kickboxing din Moldova, Tudor Gorea.  

Actualul proprietar al postului Impact TV, Marcel Darie, este un politician care vine din lumea afacerilor și care, în anii 2011 și 2015, a candidat la funcția de primar general al municipiului Chișinău.