Eşti aici

​Mesajul participanților la flash-mobul organizat în fața clădirii GBC: „Jurnaliștii nu se lasă intimidați!”

16 Octombrie 2017
2137 de afişări

Jurnaliști, reprezentanți ai societății civile și ai unor partide politice au venit să sprijine redacția Ziarului de Gardă (ZdG) care a desfășurat luni, 16 octombrie, un flash-mob în fața clădirii Global Business Center (GBC), după ce săptămâna trecută reporterele Marina Ciobanu și Viorica Tataru de la această publicație au fost somate de agenții de pază ai clădirii să nu filmeze în acel loc.

Participanții la acțiune purtau pancarte pe care scria:  „Paznicii GBC nu sunt stăpânii jurnaliștilor”, „Jurnaliștii nu se lasă intimidați!”. „Nu există nicio lege actualmente care ar interzice unui reporter să filmeze sau să-și facă munca pe o stradă”,  a declarat Alina Radu directoarea ZdG.

Cele două jurnaliste de la ZdG împreună cu câțiva colegi, au intrat în clădirea GBC pentru a obține explicații în legătură cu incidentul de săptămâna trecută. Persoana de la recepție nu le-a putut oferi astfel de informație, dar de cei prezenți s-a apropiat Oleg Cristal, consilierul președintelui Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, care a afirmat că regretă cele întâmplate.

Totodată, Oleg Cristal a informat că, din câte cunoaște, agenții de pază care au somat jurnalistele au fost sancționați. Cu referire la flas-mob, Cristal a adăugat că acesta ar fi nepotrivit și că prin astfel de acțiuni s-ar încerca să se șifoneze imaginea liderului PD.

Precizăm că organizațiile neguvernamentale de media au condamnat abuzurile persoanelor care au împiedicat cele două jurnaliste de la Ziarul de Gardă (ZdG) să filmeze în spațiul public din zona în care este amplasată clădirea Global Business Center și au cerut Ministerului Afacerilor Interne (MAI) să investigheze acest caz.

Inspectoratul General al Poliției a anunțat, într-un comunicat de presă, că s-a autosesizat pe acest caz.