Eşti aici

​Agenția bulgară de știri BTA și-a deschis o reprezentanță la Taraclia

23 Octombrie 2017
1773 de afişări
Viața bulgarilor din Republica Moldova va fi reflectată de Agenția națională de știri din Bulgaria (BTA), care a deschis recent un centru de presă la Taraclia. Aceasta este a doua reprezentanță în afara hotarelor Bulgariei, prima fiind deschisă în Serbia.

Irina Bogoeva, este deocamdată singurul corespondent și reprezentant al agenției bulgare de știri BTA în Moldova. Ea a declarat pentru Media-azi.md că în vizorul centrului de presă se vor afla preponderent evenimentele socio-culturale din zonă.

„Atunci când vor avea loc evenimente de amploare, la care vor participa actori politici importanți, sigur că vom scrie și despre ele. Dar nu acesta este scopul - partea care ține de politică ne interesează în măsura mai  mică”, ne-a relatat Irina Bogoeva, cu referire la politica editorială a centrului bulgar de presă.
Jurnalista a mai adăugat că va menține în câmpul atenției și viața bulgarilor din Ucraina, care locuiesc în apropierea hotarelor cu Republica Moldova, cum ar fi cei din regiunile Bolgrad și Odesa.

Știrile vor fi scrise în limba bulgară și vor apărea pe site-ul agenției naționale de presă bulgară BTA.

Bogoeva a adăugat că acest centru de presă al BTA este al doilea, după cel din Serbia, pe care Bulgaria l-a deschis peste hotare.

Centrul de presă al agenției bulgare de știri BTA a fost deschis pe 5 octombrie curent la Taraclia, raion populat în majoritate de etnici bulgari. Evenimentul a avut loc în cadrul celei de-a XIII-a reuniuni mondiale a mass-media bulgare.

BTA este o agenție de presă de stat și are 15 centre de presă deschise în Bulgaria.