Eşti aici

​Un grup de jurnaliști din Moldova au solicitat autorităților să le permită un interviu cu Vlad Filat

04 Decembrie 2017
1436 de afişări
Un grup de jurnaliști a depus un demers comun privind realizarea unui interviu cu ex-premierul Vlad Filat, deținut în Penitenciarul 13, scrie Tribuna.md. Portalul de știri a publicat fotografiile cu demersul, semnat de 8 opt jurnaliști.

Jurnaliștii care au semnat documentul sunt Vasile Botnaru (Radio Europa Liberă), Lorena Bogza (ProTV), Natalia Morari (TV8), Gheorghe Gonţa (TVC21), Nicolae Negru (Ziarul Naţional) şi Igor Volniţchi (Tribuna.md). Grupul de jurnaliști a depus demersul comun pe numele ministrului Justiţiei, Vladimir Cebotari, directorului interimar al Departamentului instituţii penitenciare, Aureliu Suhan şi al şefului Penitenciarului nr. 13 din Chişinău, Igor Pântea.

În susţinerea demersului lor, jurnaliştii fac trimitere atât la norme din legislaţia naţională, cât şi la prevederi ale legislaţiei internaţionale. Jurnaliștii și-au motivat demersul prin faptul că Vlad Filat a deținut funcții importante în stat și deja este condamnat pentru corupere și trafic de influență printr-o hotărâre definitivă și irevocabilă.

„Totodată, reținem că dlui Vlad Filat i-au fost înaintate acuzații extrem de grave și procesul în care a fost judecat a fost unul închis, fiind interzis accesul presei și al publicului larg în ședințele de judecată”, este notat în demers.

Jurnaliștii au subliniat că acest caz este unul de rezonanță și că din acest motiv, societatea civilă ar trebui să fie informată cu privire la informațiile de interes general care rezultă din acest proces.

Solicitarea a fost înregistrată de către cele trei instituţii sus-menţionate, conform fotografiilor publicate pe Tribuna.