Eşti aici

​Silvia Radu condiționează comunicarea funcționarilor din Primărie cu jurnaliştii

27 Noiembrie 2017
2328 de afişări
Silvia Radu, numită recent în funcția de primar interimar al Municipiului Chișinău, a emis o dispoziție pe 22 noiembrie, curent, prin care îi obligă pe funcționarii din administrația Primăriei să comunice cu presa doar prin intermediul Direcției de relații publice. Aceasta susține că în acest mod va fi asigurată comunicarea eficientă cu mass-media și informarea rapidă a cetățenilor privind activitatea Primăriei.

Potrivit dispoziției, atât convocarea evenimentelor publice (conferințe de presă, briefinguri, declarații), cât și emiterea comunicatelor de presă oficiale din partea autorităților administrației publice locale ale Municipiului Chișinău este prerogativa exclusivă a Direcției relații publice a Primăriei.

De asemenea, întreprinderile prestatoare de servicii publice, cum ar fi Apă-Canal Chișinău, Regia Transport Electric Chișinău, Parcul urban de autobuze sau Rețelele electrice de iluminare LUMTEH vor convoca evenimente publice și vor emite comunicate de presă oficiale cu coordonarea prealabilă a Direcției relații publice, cu cel puțin 6 ore până la începerea acestora.

Radio Chișinău a scris cu referire la Silvia Radu că jurnaliștii vor putea comunica cu reprezentanții administrației Primăriei, însă mai întâi ar trebui să discute cu Direcția relații publice, iar prin intermediul lor să ajungă la persoana solicitată.

Primărița interimară și-a justificat dispoziția după ce Șeful interimar al Direcției educație, tineret și sport, Alexandru Fleaș, a convocat o conferință de presă referitor la o grădiniță din Capitală.

Potrivit legislației curente, funcţionarul public poate exprima opinia oficială a autorităţii publice numai dacă este abilitat în acest sens, conform procedurilor stabilite.