Eşti aici

În Găgăuzia a apărut un nou portal - Nokta.md

27 Decembrie 2017
2978 de afişări
În autonomia găgăuză a apărut un nou portal informațional  nokta.mdSite-ul este un proiect al organizației nonguvernamentale Piligrim-Demo. Redacția va publica în mare parte materiale de analiză, articole în stilul jurnalismului de date, știri și reportaje despre evenimentele din țară și de peste hotare.

Coordonatorul proiectului, Mihail Sirkeli, a explicat într-o conferință de presă organizată marți, 26 decembrie, la Chisinău, că noua instituție media se va baza întâi de toate pe jurnalismul de date, inclusiv pe date statistice, declarații ale demnitarilor și alte surse oficiale. Mihail Sirkeli a menționat că echipa redacțională se va ghida în activitatea sa de Codul Deontologic al jurnalistului și de bunele practici ale jurnalismului de calitate.
 
Potrivit jurnaliștilor de la portal, prezenți la conferința de presă, până în prezent în Găgăuzia nu exista un site, pe care cetățenii să poată găsi informații complete despre deputații locali. În acest sens, ei deja au realizat mai multe materiale despre interesele și averile deputaților din Adunarea Populară de la Comrat. 

Redactorul portalului, Veaceslav Craciun, prezent și el la lansare, susține că în regiune există un număr mare de instituții media, dar noul site va avea o nișă proprie - jurnalismul de date, care este în vogă în lume și se află în dezvoltare în Moldova. Prin urmare, a specificat el, redacția nu se va axa pe fluxul informațional al știrilor, ci pe analiza principalelor evenimente.

Site-ul a fost lansat cu ajutorul Fondului Național pentru Democrație și este coordonat de Asociația Obștească Piligrim-Demo.