Astfel, potrivit deciziei CCA, radiodifuzorii vor asigura protecția cetățenilor de eventuale tentative de dezinformare sau de informare manipulatoare din exterior și excluderea provocărilor cu caracter mediatic îndreptate împotriva Republicii Moldova prin neadmiterea spre transmisie/retransmisie a programelor de televiziune și radio cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic care nu sunt produse în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, Canada, precum și în statele care nu au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.
Amenzile, în cazul încălcării acestor prevederi, variază între 40.000 și 70.000 MDL, iar pentru încălcarea repetată – între 70.000 și 100.000 MDL. Retragerea licenței de emisie se va aplica doar după aplicarea graduală a sancțiunilor.
De asemenea, CCA a aprobat și un nou model al Concepției generale a serviciului de programe. Radiodifuzorii vor prezenta spre aprobare Concepția generală a serviciului de programe, conform modelului, până la data de 9 februarie 2018. La rândul lor, distribuitorii de servicii vor prezenta notificări cu privire la modificările pe care le vor face în Oferta serviciilor de programe retransmise.
Totodată, CCA va monitoriza, pe parcursul anului 2018, radiodifuzorii și distribuitorii de programe privind respectarea noilor prevederi.
Legea pentru completarea Codului audiovizualului al Republicii Moldova cu norme privind securizarea spațiului informațional a fost publicată în Monitorului Oficial din 12 ianuarie 2018 și urmează să intre în vigoare în termen de 30 de zile - pe 12 februarie.