Eşti aici

Bălți TV a dat în judecată Moldtelecom pentru a afla de ce nu a fost inclus în grila operatorului național

29 Martie 2018
2194 de afişări
Postul de televiziune Bălți TV de câțiva ani încearcă să fie inclus în grila celui mai mare operator de telecomunicații din Moldova - Moldtelecom - ca să poată ajunge la cât mai mulți telespectatori. Întrucât cererea sa nu a a fost soluționată nici până acum, administrația BTV a decis să acționeze în instanță operatorul național pentru a afla din ce cauză este  ignorat.

„Pe parcursul anilor 2015-2016-2017 am scris de câteva ori cu rugămintea de a ne include în grila IPTV televiziune a Moldtelecom-ului. Nu am primit nici un răspuns la nicio scrisoare de a noastră. Patru din ele au fost trimise ca și scrisori recomandate, una prin poșta electronică. În toate cazurile, comunicarea a fost însă unilaterală. Din acest motiv am hotărât să ne adresăm în judecată, cel puțin să cunoaștem cauzele”, a explicat pentru Media-azi.md Rodica Deleu, administratoarea postului.

Aceasta crede că o eventuală cauză ar putea fi politica editorială a BTV, care nu este pe placul guvernanților de la Chișinău.

În prezent, postul BTV se regăsește în rețeaua operatorului StarNet și la diferiți mici cabliști, printre care și unul din Chișinău.

Solicitată de Media-azi.md să se expună pe marginea solicitării Bălți TV, purtătoarea de cuvânt a Moldtelecom, Irina Vicol, ne-a spus că nu poate să se pronunțe, deoarece întreprinderea se află într-un litigiu cu acest radiodifuzor.

Prima ședința de judecată va avea loc pe 5 aprilie, curent.