Eşti aici

CCA a împărțit mai multe amenzi posturilor tv pentru încălcarea legislației electorale

08 Iunie 2018
1313 afişări
Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a aplicat mai multe sancțiuni, în cadrul ședinței din 8 iunie, posturilor de televiziuni care au încălcat principiile de reflectare echilibrată a campaniei electorale în cadrul alegerilor locale noi.

Astfel, în urma monitorizării posturilor Moldova 1, TV8, Accent TV, ITV, NTV Moldova, TVC 21, Exclusiv TV, Jurnal TV, Ren Moldova și RTR Moldova privind respectarea legislației electorale în perioadele 10 - 20 mai și 23 mai – 03 iunie Jurnal TV a fost amendat cu 25.000 MDL, iar Accent TV și NTV Moldova - cu câte 15.000 MDL. La fel, pentru încălcarea legii electorale, RTR Moldova a fost amendat cu 10.000 MDL, iar TVC 21 cu 5.000 MDL.

Posturile de televiziune TRM, ITV și TVC 21 au fost atenționate prin consens, iar PRO TV a fost sancționat cu 5.000 MDL și avertizare publică pentru aceleași încălcări, după examinarea rezultatelor monitorizării postului în baza autosesizării unui membru al CCA.

Președintele CCA, Dragoș Vicol, a menționat că toată campania electorală a fost marcată de politizarea mesajelor audiovizuale, transmise de televiziuni. Acesta nu exclude varianta că, pentru a eficientiza impactul deciziilor CCA, este necesar de a opera modificări în legislație.

„Eu și colegii de la CCA am ajuns la concluzia că poate, nu sunt sigur sută la sută, ar trebui să se intervină în legislație astfel, încât pe durata campaniei electorale deciziile noastre să comporte un efect juridic poate nu odată cu publicarea deciziilor noastre în Monitorul Oficial, ci să intre în vigoare la data adoptării”, a afirmat Vicol.

La o posibilă intrare în vigoare a deciziilor CCA pe durata campaniei electorale s-a referit și membra CCA Dorina Curnic în cadrul emisiunii Media Azi.
https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif