Eşti aici

„Polițistă-jurnalistă”. Anchetă internă în cazul purtătoarei de cuvânt a Poliției Hâncești, care s-a dat drept reporter Unimedia

21 August 2018
2470 de afişări
Inspectoratul de Poliție (IP) Hâncești a inițiat o anchetă internă pe numele Cristinei Vicol, ofițer de presă în cadrul acestei subdiviziuni, care s-a prezent drept fotoreporter stagiar la Unimedia unor participanți la protestul  din 19 august din aceasta localitate, organizat de Mișcarea de Rezistență Națională „Acum”.
 
Mariana Bețivu, ofițer de presă din Secția Relații Publice al Inspectoratului General de Poliție (IGP), a declarat pentru Media-azi.md că pe numele Cristinei Vicol a fost inițiată o anchetă de serviciu la IP Hâncești, care va trebui să stabilească toate circumstanțele acestui caz. „Anchetă de serviciu nu înseamnă că... va fi dată afară. Poate să fie și avertizare ș.a.m.d. Toate circumstanțele vor fi stabilite de ancheta internă: care a fost motivul etc.”, a precizat Bețivu.

Șeful Inspectoratului Hâncești, Lilian Luca, a confirmat că în prezent se desfășoară ancheta de serviciu și că în termen de 30 de zile cazul va fi examinat. „Dacă nu se reușește – se prelungește termenul”, a adăugat Lilian Luca.

Cristina Vicol nu a răspuns la apelurile și mesajele noastre.

Polițista a fost filmată de către unii protestatari, pe 19 august, la Hâncești, în timp ce făcea poze de la protest. Întrebată de oameni ce instituție reprezintă, ea a afirmat că este stagiară fotoreporter la Unimedia și că a fost trimisă la protest de către directorul portalului, Cristian Jardan. Vicol le-a dat de bănuit protestatarilor, întrucât nu a putut să prezinte nici legitimația pe care o „uitase” „în automobil, la gară”. Aceștia au sesizat Unimedia că o persoană se prezintă drept stagiară a acestei redacții și au făcut imagini foto și video cu aceasta.

Directorul Unimedia Cristian Jardan a declarat public că persoana care apare în imagini nu este stagiară sau angajată a portalului și că reporterii și stagiarii de la Unimedia fac poze și filmează cu telefonul, nu cu aparate foto.

Ulterior, internauții au identificat-o pe Cristina Vicol, iar reprezentanții Inspectoratului General de Poliție au confirmat că ea este angajată a IP Hâncești.

Sursa Foto: Unimedia