Eşti aici

PDM „recidivează” - jurnaliștii de la TV8, respinși pentru a doua oară de la un briefing al partidului. Ce crede prim-ministrul

18 Septembrie 2018
1386 de afişări
Jurnaliștilor de la postul de televiziune TV 8 li s-a interzis din nou, marți, 18 septembrie, accesul în sediul Partidului Democrat. În cadrul briefingului săptămânal, liderul formațiunii Vlad Plahotniuc s-a referit la reformarea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sănătății și a Ministerului Agriculturii, iar prim-ministrul Pavel Filip i-a prezentat reprezentanților mass-media pe cei doi miniștri: Silvia Radu și Nicolae Ciubuc.

Întrebat de reportera portalului Agora, Anastasia Antoceanu, de ce colegii de la TV8 nu au fost lăsați să intre în sala de conferințe, premierul Pavel Filip, a răspuns: „Dacă nu cunoașteți, numele meu este Pavel Filip și eu sunt prim-ministru al R. Moldova. Dar dacă este vorba de conferințele de presă de la Partidul Democrat, vă rog să vorbiți cu cei care reprezintă nemijlocit acest lucru, - este purtător de cuvânt și cred că sunt oameni care își fac meseria”.

La întrebarea ce crede personal despre interzicerea reporterului TV8 la acest eveniment, Pavel Filip a explicat: „Dacă vreți punctul meu de vedere, consider că evenimentele trebuie relatate obiectiv. Eu am văzut mai puțină obiectivitate la aceste posturi de televiziune”.

Precizăm că vinerea trecută reporterului TV8 i-a fost interzis accesul în sediul PDM „din cauza politicii editoriale” a postului.

Organizațiile neguvernamentale de media au condamnat, luni, 17 septembrie, practicile admiterii selective a jurnaliștilor la evenimentele de interes public, calificându-le drept inacceptabile pentru orice formațiune politică, „dar în special pentru un partid care se află la guvernare și se declară adept al valorilor democratice”.

„Cerem ca partidele politice să trateze reprezentanții mass-media în conformitate cu aceleași standarde, fără a-i diviza în „ai noștri” și „ai voștri”, în comozi și incomozi. În definitiv, legislația garantează tuturor reprezentanților mass-media, în mod egal, dreptul să participe la evenimente și manifestații publice, să obțină și să difuzeze informații, să facă imprimări audiovizuale, să filmeze și să fotografieze”, se menționează în declarația ONG-urilor de media.