Eşti aici

Comisia parlamentară pentru mass-media a reexaminat proiectul Codului serviciilor media audiovizuale și a recomandat Parlamentului să-și mențină votul

07 Noiembrie 2018
1056 de afişări
Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a reexaminat, pe 7 octombrie, proiectul Codului serviciilor media audiovizuale după ce șeful statului, Igor Dodon, a refuzat să promulge documentul. Comisia de profil a recomandat plenului Parlamentului să-și mențină votul asupra proiectului de lege.

Președintele comisiei, deputatul Vladimir Hotineanu, a precizat pentru Media-azi.md că, cel mai probabil, săptămâna curentă deputații își vor reconfirma votul în ședința în plen a Parlamentului. Acesta a adăugat că membrii Comisiei parlamentare de profil nu au făcut modificări pe textul codului. Pentru recomandarea comisiei au votat șase deputați, majoritatea celor prezenți la ședință.

Vladimir Hotineanu consideră că șeful statului nu a promulgat acest proiect de lege pe motiv că „nu dorește să protejeze spațiul informațional”. „Pe el îl interesează să promoveze politica statului rus în Republica Moldova”, a constatat Vladimir Hotineanu.

Reamintim că președintele Igor Dodon a remis vineri, 2 noiembrie, Legislativului spre reexaminare Codul serviciilor media audiovizuale. Șeful statului s-a arătat nemulțumit de prevederile care permit transmisia emisiunilor cu conținut informativ-analitic, militar și politic doar din statele membre al Uniunii Europene, SUA şi Canada precum şi cele care au ratificat Convenţia europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră. Federația Rusă nu se numără printre țările care au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

Proiectul Codului serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova a fost elaborat de experți naționali și internaționali, precum și de reprezentanți ai societății civile în cadrul Grupului de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media.