Șupac a adresat anterior o solicitare către Ministerul de Externe și Integrarea Europeană (MAIEI), cu privire la cele întâmplate la Ambasada Republicii Moldova din Berlin pe data de 7 septembrie. Ministrul Tudor Ulianovschi i-a răspuns deputatei că în acea zi au avut loc proteste, însă potrivit informațiilor oferite de ambasadorul Oleg Serebrian, niciunul din colaboratorii misiunii și membrii familiilor lor nu au primit amenințări personale. „Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Federală Germania, Oleg Serebrian, unilateral a luat decizia de a sista temporar, pe durata protestelor din ziua respectivă, a activității misiunii diplomatice”, se menționează în răspunsul ministrului.
În legătură cu aceasta, Inna Șupac a dorit să afle de la președintele CCA ce măsuri au fost luate față de postul Publika TV și proprietarul acestuia, Vlad Plahotniuc pentru difuzarea unei știri false.
Dragoș Vicol a afirmat în Parlament, pe 8 noiembrie, că personal nu a identificat elemente de fals în emisiunea vizată și i-a reproșat deputatei că nu s-a adresat mai întâi la CCA, pentru a vedea dacă autoritatea consideră că această emisiune a difuzat informații false sau nu.
La rândul ei, Inna Șupac a adăugat că în opinia ei acest reportaj nu este în concordanță cu principiile expuse în Codul de conduită al radiodifuzorilor.
Dragoș Vicol a precizat că pe 5 noiembrie a solicitat printr-o scrisoare poziția Publika TV în raport cu faptele semnalate de deputata Inna Șpac și că, ulterior, îi va prezenta acesteia și poziția CCA.
Cât privește solicitarea de a sancționa proprietarul postului Publika TV, Vlad Plahotniuc, președintele CCA a precizat că autoritatea nu are asemenea prerogative.
Până în prezent, Publika TV nu a venit cu o reacție oficială în acest sens.
Sursa foto: Captură privesc.eu