Eşti aici

Va promulga Codul sau va alege să fie suspendat? Doar două săptămâni la dispoziția președintelui Dodon pentru a lua o decizie

14 Noiembrie 2018
1172 de afişări
Codul Serviciilor Media Audiovizuale a fost expediat, astăzi, din nou președintelui Dodon. Spicherul Parlamentului, Andrian Candu, a anunțat despre aceasta, pe pagina sa de Facebook.
 
„Am semnat și am expediat pentru promulgare Codul Serviciilor Media Audiovizuale și completarea Codului Muncii cu norme care prevăd ca în data de 9 mai, alături de Ziua Victoriei, să fie sărbătorită Ziua Europei. Sper că președintele Igor Dodon va respecta Constituția și va promulga legile asupra cărora Parlamentul Republicii Moldova și-a menținut votul”, a scris Candu pe Facebook.

Menționăm că Parlamentul a reexaminat și a susținut din nou, pe 8 noiembrie, proiectul Codului serviciilor media audiovizuale, respins anterior de șeful statului.

Potrivit legislației, preşedintele țării poate cere Parlamentului doar o singură dată reexaminarea legii. În cazul în care deputații își menţin hotărârea adoptată anterior, președintele este obligat să promulge legea în termen de cel mult 2 săptămâni de la data înregistrării acesteia în Aparatul preşedintelui.