Eşti aici

Trei locuri vacante la CCA. Parlamentul așteaptă dosarele candidaților

16 Noiembrie 2018
908 afişări
Comisia parlamentară pentru cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a lansat concurs pentru suplinirea a trei funcții vacante de membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA), potrivit unui anunț de pe site-ul Parlamentului.

Concursul este anunțat în legătură cu expirarea mandatului, pe 16 noiembrie, a trei membri CCA - Iurie Colesnic, Cristina Duca și Olga Barbălată.

Dosarele de participare pot fi depuse în perioada 19-30 noiembrie, în zilele de luni-vineri, între orele 09.00-12.00-13.00-17.00 la Comisia parlamentară, biroul 912.

Candidaţii la funcţia de membru al CCA  vor fi selectaţi de Comisia parlamentară de profil şi de Comisia parlamentară juridică, pentru numiri şi imunităţi, care, ulterior, îi vor înainta Parlamentului spre confirmare.

Conform legislației actuale, mandatul unui membri CCA este de șase ani.

În noul Cod al serviciilor media audiovizuale, care ar trebui să intre în vigoare la 1 ianuarie 2019, mandatul membrilor Consiliului Audiovizualului (așa se va numi autoritatea de reglementare) va fi, la fel, de șase ani. Componența Consiliului Audiovizualului va fi constituită din 9 membri, dintre care 5 membri ai CA ar trebui să fie de același sex. Dintre care: doi vor fi propuși de Parlament, unul de către președintele țării și șase membri, propuși de asociațiile obștești vor fi selectați prin concurs public.