Eşti aici

Jurnal TV refuză să publice spoturile PD și este atacat în instanță. Ce argumente are postul tv

22 Ianuarie 2019
1168 de afişări
Partidul Democrat (PD) s-a adresat în instanță împotriva Jurnal TV. Reprezentanții PD se plâng că postul ar fi refuzat să difuzeze trei spoturi video privind referendumul consultativ republican. Jurnal TV respinge acuzațiile.

Partidul Democrat s-a adresat pe 21 ianuarie la judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, cu o plângere împotriva postului Jurnal TV în care a invocat drept motiv că radiodifuzorul a refuzat să difuzeze trei spoturi electorale ale PD, aferente referendumului republican consultativ din 24 februarie curent. Partidul Democrat consideră că astfel radiodifuzorul a încălcat legislația electorală, care îl obligă să ofere condiții egale la acordarea timpilor de antenă sau a spațiului publicitar pentru publicitatea electorală.

În cererea adresată Judecătoriei Chişinău PD solicită ca Jurnal TV să fie obligat să difuzeze spoturile PDM, fără a cere alte despăgubiri din partea postului.

Contactat de Media Azi să comenteze acest refuz, Dumitru Mișin, responsabil de coordonarea activității electorale a Jurnal TV, ne-a spus că redacția a emis o declarație în acest sens. Potrivit postului, în adresa redacției s-a adresat o agenție de publicitate și, din numele PD, a solicitat timpi de antenă pentru difuzarea câtorva clipuri publicitare care promovau referendumul consultativ. „Am apreciat că mesajul dat poartă elementele unei publicități electorale mascate pentru Partidul Democrat în calitatea lui de concurent electoral pentru alegerile parlamentare”, se menționează în declarația Jurnal TV.

Potrivit postului TV, solicitantul ar fi fost informat despre „imposibilitatea plasării spoturilor publicitare indicate în perioada de până la data de 25 ianuarie 2019, garantând difuzarea acestora începând cu data indicată”.

PDM consideră nejustificat refuzul JURNAL TV de a difuza spoturile sale și susține că va depune şi o sesizare pe acest subiect  la Consiliul Audiovizualului.