Eşti aici

OSCE a îndemnat autoritățile moldovene să asigure accesul liber al jurnaliștilor străini pe teritoriul țării

15 Martie 2019
800 de afişări
După reținerea a doi jurnaliști de investigație din Grecia la Aeroportul din Chișinău, de către Poliția de Frontieră, Reprezentantul OSCE pentru libertatea presei, Harlem Désir, s-a adresat cu un apel către autoritățile moldovene prin care a cerut facilitarea călătoriilor pentru jurnaliștii străini.

„Fac un nou apel către autoritățile din Republica Moldova în privința facilitării călătoriilor jurnaliștilor străini dintr-o țară OSCE în alta” a scris Harlem Desir pe Twitter.

Apelul reprezentantului OSCE a apărut după ce presa locală a anunțat că cei doi jurnaliști din Grecia, Aggelos Provolisianos și Triantis Vangelis, au fost reținuți, timp de 30-40 minute, pe 13 martie, de Poliția de Frontieră la Aeroportul Chișinău. Ulterior, după implicarea ambasadorului Greciei în Moldova, aceștia au primit acces.

Anticoruptie.md a scris, cu referire la declarațiile jurnaliștilor greci, că polițiștii nu le permiteau să intre în Republica Moldova pentru că nu aveau acreditare.

Reprezentanți ai Poliției de Frontieră de la Aeroportul Chișinău au declarat pentru același portal că jurnaliștii greci au fost rugați  să răspundă la mai multe întrebări în cadrul unui control de rutină.

Sursă Foto: CIJM