Eşti aici

Consiliul de Presă și-a ales președintele

21 Martie 2019
951 de afişări
Jurnalista Viorica Zaharia a fost realeasă, joi, 21 martie, în funcția de președintă a Consiliului de Presă (CP), în cadrul primei ședințe a CP în noua sa componență.

Consiliului de Presă este format din nouă persoane, selectate prin concurs public pentru un mandat de doi ani. Noua componență a CP, aleasă în februarie 2019, este constituită din cinci reprezentanți ai mediului jurnalistic - Tudor Iașcenco, propus de redacția săptămânalului „Cuvântul” (Rezina), Carmelia Albu, de la IPNA Compania „Teleradio-Moldova”, Viorica Tătaru Crăițămîndră, din partea redacției „Ziarul de Gardă”, Viorica Zaharia, propusă de Asociația Presei Independente și Ecaterina Rotari, din partea Canal Regional TV. Alți patru membri sunt reprezentanți ai consumatorilor de produse media - Olga Manole, din partea unui grup de consumatori media, Natalia Porubin, propusă de Centrul de Investigaţii Jurnalistice, Ludmila Rusnac, recomandată de Facultatea Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării a Universităţii de Stat din Moldova și Andrian Racu, din partea Federației Sindicatelor din Comunicații).

Consiliul de Presă este structura națională de autoreglementare jurnalistică. De competența acestei instituții ține monitorizarea modului în care este respectat Codul deontologic al jurnalistului din Republica Moldova şi examinarea plângerilor privind încălcarea normelor deontologice de către jurnaliști şi instituțiile mass-media.

Viorica Zaharia a deținut funcția de președinta a CP în perioada 2016-2018.